Voorbeschouwing en wedtips België - Algerije WK 2014 Brazilië


België speelt op dinsdag 17 juni haar openingswedstrijd van het WK voetbal 2014 tegen Algerije. Er wordt om 18:00 uur afgetrapt in Belo Horizonte.
In deze voorbeschouwing nemen we tegenstander Algerije onder de loep en geven we een aantal wedtips, waar je bij bookmakers als Bwin en Unibet van kunt profiteren.

De WK-geschiedenis van Algerije

Algerije deed in 1982 in Spanje voor de eerste keer mee aan het WK voetbal. Het Afrikaanse land verraste vriend en vijand door zowel West-Duitsland als Chili te verslaan. De volgende ronde werd alsnog gemist door wat bekend zou worden als 'Het bedrog van Gijón': een akkoordje tussen West-Duitsland en Oostenrijk in de allerlaatste groepswedstrijd.
Alleen bij exact een 1-0 winst van de West-Duitsers zouden beiden landen ten koste van Algerije doordringen. Nadat die score al snel op het bord kwam, tikten beide teams de bal de rest van de wedstrijd tot woede van veel supporters rond in de middencirkel.

Als gevolg van dit schandaal besloot de FIFA dat voortaan alle afsluitende groepswedstrijden tegelijkertijd moesten worden gespeeld: een regel die tot op de dag van vandaag geldt.
Het is de enige merkbare indruk die Algerije tot nu toe op het WK heeft achtergelaten. Het land was er in 1986 en 2010 weer bij, maar ging tijdens die toernooien in de eerste ronde onderuit. In 2014 hopen ze hun negatieve reeks op het WK eindelijk te doorbreken.

Kwalificatie en vorm Algerije

Algerije won op één wedstrijd na alles in de groepsfase van de WK-kwalificatie. In de finale play-offs tegen Burkina Faso verloor het uit met 3-2, waarna er thuis met 1-0 werd gewonnen. Algerije sleepte zo op basis van uitgoals een ticket voor Brazilië in de wacht.

De Algerijnen hadden in eerdere jaren vaak te kampen met het probleem dat potentiële sterspelers met een dubbele nationaliteit voor het Franse elftal kozen. Was het anders gelopen, dan hadden Zinedine Zidane, Karim Benzema en Samir Nasri ze mogelijk al eerder naar een hoger niveau kunnen tillen.
Inmiddels blijven steeds meer spelers hun Algerijnse roots trouw. Met onder andere Sofiane Feghouli (Valencia), Islam Slimani (Sporting Lissabon) en Saphir Taïder (Internazionale) in de gelederen, is Algerije duidelijk de weg omhoog ingeslagen.

In maart won de ploeg bijvoorbeeld van Slovenië. Hoe de nieuwe generatie zich tegen Europese en Zuid-Amerikaanse tegenstanders van een hoger kaliber gaat houden, valt echter nog te bezien.

Wedtips voor België - Algerije

De eerste wedtip voor België - Algerije is om in te zetten op winst voor België. Algerije is zeker aan een opmars bezig, maar België beschikt simpelweg over een aanzienlijk sterker spelersmateriaal. Bovendien speelt Algerije zelden tegen niet-Afrikaanse tegenstanders, wat waarschijnlijk een belangrijke reden is voor hun povere resultaten op eerdere WK's.
Kies daarom bij Unibet voor de weddenschap 'België wint'. Een correcte voorspelling levert €1,40 per ingezette euro op.

Wedden op België - Algerije bij Unibet
Wedden op België - Algerije bij Unibet


Omdat België in alle linies sterk bezet is, verwachten we veel balbezit en controle van de Rode Duivels. De kans dat er voor Algerije veel kansen ontstaan lijkt daarom klein, en dus is onze tweede tip om in te zetten op 'Geen tegendoelpunten voor België'.
Bij Ladbrokes krijg je voor deze weddenschap 1,66 per ingezette euro uitgekeerd. Dat is iets meer dan je krijgt voor wedden op een overwinning voor België, dus we raden je zeker aan om deze weddenschap mee te pakken.

Voorspel de ruststand bij Bwin
Voorspel de ruststand bij Bwin


Een derde en laatste goede tip is om in te zetten op een Belgische voorsprong in de rust. Je krijgt bij Bwin iedere euro 1,80 keer terug als je hierop inzet, waarmee dit op papier onze meest lucratieve wed-tip is.

top top


Voetbalwedden.be

Snelle navigatie: