Voorbeschouwing en wedtips België - Rusland WK 2014 Brazilië


België speelt op zondag 22 juni haar tweede wedstrijd van het WK voetbal 2014 tegen Rusland. De wedstrijd gaat om 18:00 uur onze tijd van start in Rio de Janeiro. In deze voorbeschouwing nemen we tegenstander Rusland onder de loep en geven we een aantal wedtips die je kunt gebruiken om in te zetten bij Belgische bookmakers als Unibet en Bwin.

De WK-geschiedenis van Rusland

De geschiedenis van Rusland op het WK voetbal is enigszins vertekend. Lange tijd speelden de Russen namelijk onder de vlag van de Sovjet-Unie.
In die hoedanigheid was drie keer de kwartfinale het eindstation. In 1966 eindigde de Sovjet-Unie in Engeland op de vierde plaats, een prestatie die nooit meer verbeterd zou worden.

In 1994 nam het Russisch voetbalelftal voor het eerst deel aan een WK. Het land boekte een ruime 6-1 overwinning op Kameroen, maar was niet opgewassen tegen Zweden en Brazilië.
De volgende kans voor de Russen was in 2002. In de eerste wedstrijd werd direct Tunesië verslagen, maar na een nederlaag tegen gastland Japan moest er in de derde groepswedstrijd worden gewonnen van België. Zoals je vast nog wel weet wonnen de Rode Duivels die spannende wedstrijd met 3-2. Die wedstrijd staat ons Belgen om meerdere redenen nog goed voor de geest, want het is voor aanvang aan het WK 2014 de laatste wedstrijd die we wonnen op een WK.

Ook de Russen keerden sinds 2002 niet meer terug op het WK, al reikten ze in 2008 wel knap tot de halve finales van het EK.
Overigens zijn ze als gastheer nu al zeker van deelname aan het WK van 2018.

Kwalificatie en vorm Rusland

De Russen plaatsten zich voor het WK door in Groep F boven Portugal te eindigen. In het midden van de campagne leek het wel even fout te gaan toen er uit van zowel Portugal als (meer schokkend) Noord-Ierland werd verloren. Het herstel kwam echter snel, al moet worden gezegd dat de oppositie met teams als Luxemburg, Israël en Azerbeidzjan niet bepaald indrukwekkend was. Tegen dat laatste land werd in de afsluitende wedstrijd gelijkgespeeld, wat maar weer eens bevestigde dat veel landen het de Russen lastig kunnen maken.

Onder de Italiaanse bondscoach Fabio Capello is Rusland uitgegroeid tot een zeer defensief team. In de gehele kwalificatie-campagne incasseerde het slechts vijf tegentreffers. Het probleem is dat er op het middenveld en voorin weinig creativiteit aanwezig is. Aangezien Capello blijft weigeren om Andrej Arshavin op te roepen, moeten de doelpunten met name komen van spits Aleksandr Kerzhakov.

Wedtips voor België - Rusland

Wanneer België en Rusland elkaar treffen, is de kans groot dat beide teams al een overwinning op zak hebben. Het toch al verdedigende Rusland zal dan ook zeer waarschijnlijk inzetten op een gelijkspel. Als gevolg daarvan durven we er best op in te zetten dat de Russen in ieder geval niet gaan scoren.
We kiezen bij Unibet dan ook voor 'Uitploeg scoort - Nee'. Als we gelijk krijgen, levert dat €2,70 per ingezette euro op, wat echt behoorlijk hoog is onder deze omstandigheden!

Voorspel bij Unibet dat Rusland niet scoort
Voorspel bij Unibet dat Rusland niet scoort


Een weddenschap die ook vrij veilig lijkt, is dat er tijdens België - Rusland hooguit drie keer gescoord gaat worden. Kies bij Unibet de 'Under 3.5' om deze voorspelling te wagen, en krijg iedere euro 1,27 keer terug.
Voorspel je een zeer defensieve wedstrijd met weinig kansen voor beide ploegen, dan kun je nog scherper inzetten: de 'Under 2.5' (hooguit 2 goals) betaalt 1,75 maal je inleg uit, en de 'Under 1.5' (hooguit 1 goal) liefst 3,33 keer.

Ten slotte gaan we voor een "veilige" 'Dubbele kans 1X' op België. Met andere woorden: je wint de weddenschap bij een gelijkspel of winst voor België.
Unibet betaalt hier 1,28 op de euro. Dit is waarschijnlijk een betere optie dan 'België wint' (betaalt 2,15 per ingezette euro uit), omdat we echt een Russische muur verwachten.

Pak jij de dubbele kans bij Unibet?
Pak jij de dubbele kans bij Unibet?


We noemen hier trouwens telkens Unibet, maar je kunt ook WK-weddenschappen afsluiten voor deze wedstrijd bij Ladbrokes en Bwin.
Het kan zeker lonen om daar ook even te gaan kijken, want welke bookmaker de hoogste beloning biedt verschilt letterlijk per weddenschap.

top top

Online voetbal wedden bij Bwin
Voetbalwedden.be

Snelle navigatie: