Wedden op de Rode Duivels tijdens het WK voetbal 2014 in Brazilië


17 juni 2014 is een dag waar in heel België reikhalzend naar wordt uitgekeken. De Rode Duivels spelen dan - na een afwezigheid van 12 jaar - eindelijk weer eens een wedstrijd op het WK voetbal.

Onze tegenstanders in Brazilië zijn achtereenvolgens Algerije, Rusland en Zuid-Korea. In dit artikel kijken we naar onze kansen in deze wedstrijden en de rest van het toernooi. We kijken daarbij vooral naar wat de goede weddenschappen zijn bij Unibet en Bwin, dé legale online bookmakers van België.

Online wedden op het WK voetbal? Het kan bij Unibet.

Volg deze link en profiteer gelijk van de €60 welkomstbonus »


17 juni, België - Algerije

Met Algerije treffen we de nummer 26 van de wereld. De Afrikaanse kwalificatie ging in drie rondes, waarvan de laatste een dubbele knock-out wedstrijd was. Daarin rekende Algerije nipt af met Burkina Faso.
In drie WK-optredens bereikte het land nog nooit de tweede ronde. België oefende twee keer tegen de Algerijnen: een 0-0 gelijkspel in 2002, en 3-1 winst voor België in 2003.

België Algerije WK voetbal 2014


Het is lastig vergelijken met het onbekende Afrikaanse voetbal, maar duidelijk is wel dat België flink hoger staat aangeschreven. Een overwinning voor de Rode Duivels betaalt bij Unibet 1.35 euro per ingezette euro uit, en dit lijkt welhaast een zekerheidje.
Daarbij moet het zeker wel lukken voor België om 2 keer of meer te scoren, en dus zetten wij in op de 'Over 1,5', die bij Unibet 1.58 keer uitbetaalt. Ook de Over 2,5 (3 doelpunten of meer) op 2.80 ziet er aanlokkelijk uit.


22 juni, België - Rusland

Rusland plaatste zich net als België als groepswinnaar voor de eindronde van het WK, maar daarbij moet worden opgemerkt dat de nummer 22 van de wereld eigenlijk alleen in Portugal een tegenstander van naam had. En juist van die ploeg werd ook een keer verloren.
Wij verwachten dat de partij tegen Rusland niet heel doelpuntrijk gaat worden, en wel hierom: België en Rusland zijn in deze groep veruit de twee favorieten om door de stoten naar de tweede ronde, en komen elkaar naar verwachting met allebei een overwinning op zak tegen. Beide teams zullen tevreden zijn met een punt, en zullen dus niet vol in de aanval vliegen.

België Rusland WK voetbal 2014


De 'Under 2,5' (minder dan 3 goals) staat bij Unibet gelukkig genoteerd op 1.75, en dat is mooi genoeg om voor deze weddenschap te gaan. België staat daarbij genoteerd op 2.15 voor de overwinning. Best fors, aangezien wij de Rode Duivels nog altijd wel een stukje hoger inschatten dan de Russen.


26 juni, Zuid-Korea - België

Zuid-Korea plaatste zich direct voor het WK door in de groepsfase van de Aziatische kwalificatie tweede te worden achter Iran. Op het vorige WK bereikte Zuid-Korea nog de tweede ronde, maar het land is inmiddels afgezakt naar de 54e plaats op de wereldranglijst.

Zuid-Korea België WK voetbal 2014


Er zijn twee scenario's mogelijk bij aanvang van deze wedstrijd: Ofwel België staat er goed voor, ofwel er moet tegen Korea nog worden geknokt voor een ticket. In beide gevallen zullen de Rode Duivels vrijuit kunnen spelen, en wij verwachten dan ook veel doelpunten van Belgische zijde.
We laten Zuid-Korea daarom beginnen met een virtuele voorsprong van 1-0, door in te zetten op de '3-way handicap' bij Unibet. Dit betekent dat België met 2 goals verschil moet winnen om uitbetaald te krijgen, en die uitbetaling is dan 3.10 per euro die je hebt ingezet. Een mooie prijs wat ons betreft.

Ook een reguliere overwinning van België is met een notering van 1.75 trouwens zeker een niet te missen weddenschap.


Inzetten op alle groepwedstrijden kan ook bij Bwin. Soms krijg je bij de ene bookmaker vaker je inleg terug en soms bij de andere, dus probeer zeker altijd even te vergelijken. Klik hier om naar Bwin te gaan »

Verdere kansen in het toernooi

Als deze voorspellingen uitkomen, dan is België zeker van de tweede ronde. Bookmaker Unibet denkt ook dat dit gaat gebeuren, want een plek bij de eerste twee in de groep voor België betaalt slechts 1.18 keer je inleg uit. Daaruit spreekt dus veel vertrouwen.
Ben je er ook zeker van dat de Rode Duivels groepswinnaar worden? Dan kun je hier ook op inzetten bij Unibet. Je ontvangt hiervoor 1.60 per ingezette euro.

Indien België inderdaad groep H wint, mag het in de tweede ronde tegen de nummer 2 van groep G spelen. Dat lijkt Portugal te gaan worden, maar ook Duitsland (waarschijnlijk groepswinnaar), Ghana en de VS zijn mogelijk. Wordt België tweede in de groep, dan is de kans dus groot dat we in ronde 2 Duitsland treffen.

Wellicht een sterke tegenstander dus, maar deze generatie Rode Duivels heeft eigenlijk tegen ieder team een goede kans. Wij denken dat een podiumplek op het WK zeker mogelijk is, en zetten hier met een notering van 6.00 bij bookmaker Unibet dan ook graag op in.

Een Belgische toernooiwinst betaalt zelfs 17 keer uit. Wij durven het aan en zetten er nu al op in, want we zijn bang dat deze quoteringen sterk dalen als het WK eenmaal is begonnen. Als het getal richting de 20 stijgt in de aanloop naar het WK, dan zetten we zelfs nog wat bij.

WK voetbal 2014 noteringenBelgië scoort de meeste goals

Je kunt ook inzetten op welk team de meeste doelpunten zal gaan maken tijdens het WK in Brazilië. Het gastland zelf staat op 1 met een uitbetaling van 4.50, en België als topscorer betaalt liefst 15 keer uit. Wij zien eigenlijk niet in waarom België hierop minder kans zou hebben, dus dit is zeker een leuke fun-weddenschap om ook even mee te pakken.


Bonussen en andere bookmakers

De genoemde uitbetalingen in dit artikel gelden voor Unibet, maar ook die andere legale Belgische bookmaker Bwin biedt zeer veel WK-weddenschappen. Open daar dus ook zeker even een rekening, en vergelijk met Unibet om te zien waar je de beste prijs krijgt voor je favoriete WK-weddenschap.

Het is sowieso nuttig om bij beide bookmakers een rekening te openen, want ze bieden allebei een welkomstbonus voor nieuwe leden. Je kunt bij Bwin rekenen op €50 gratis, en bij Unibet zelfs op een €60 bonus.


Nog meer WK-weddenschappen

Op zoek naar nog meer WK-weddenschappen? Nog een reden om de websites van bookmakers Unibet en Bwin te bezoeken, want wat we hier hebben genoemd is slechts een kleine greep uit het enorme aanbod van WK-weddenschappen dat je daar kunt vinden.

We hebben ook een artikel met algemene wedtips voor het WK geschreven, en dat lees je hier.

top top


Voetbalwedden.be

Snelle navigatie: