• De beste wedtips
  • Bookmakers met Belgische licentie
  • Actueel nieuws & updates

Komende donderdag hervatten Club Brugge en Royal Antwerp hun avontuur in de Europa League. Club Brugge komt die dag als eerste Belgische club in actie in de 1/16e finales van de Europa League. De ploeg speelt om 18.55 uur een uitwedstrijd tegen Dinamo Kiev. Om 21.00 uur is het vervolgens de beurt aan Antwerp, dat aantreedt tegen het Schotse Rangers FC. Scoort de strafste pre-match odds bij Voetbalwedden! 

Statistieken

De wedstrijd van Dinamo Kiev tegen Club Brugge had evengoed een affiche kunnen zijn in de Champions League. Beide ploegen speelden voor de winterstop nog in het belangrijkste Europese toernooi, maar werden beide derde in hun poule. Voor Kiev en Brugge betekenden dat een vervolg in de Europa League, waarin beide ploegen het nu tegen elkaar opnemen.

Club Brugge wist voor de winterstop goed tegenstand te bieden in de groepsfase, maar kwam in de laatste match tegen concurrent Lazio één doelpunt te kort om zich te kwalificeren voor de volgende ronde van het miljoenenbal. Tegen de Italiaanse ploeg werd er tweemaal gelijkgespeeld, terwijl van Zenit St. Petersburg tweemaal werd gewonnen. Borussia Dortmund was echter tot twee keer toe te sterk, waardoor de Bruggenaren het met een uiteindelijke derde plek moesten doen, goed voor doorstroming in de Europa League.

Tegenstander Dinamo Kiev deed het iets minder goed voor de winterstop. In de Champions League vergaarde de ploeg uit Oekraïne slechts vier punten, waarmee de club alleen het Hongaarse Ferencvaros onder zich wist te houden. Dat is echter geen schande, gezien de andere twee tegenstanders: FC Barcelona en Juventus.

De andere Belgische equipe die nog actief is in Europa, Royal Antwerp, speelde voor de winterstop ook al in de Europa League. Datzelfde geldt voor tegenstander Rangers FC. Antwerp deed in de groepsfase van zich spreken door onder meer een overwinning op Tottenham Hotspur. In een groep met ook nog LASK Linz uit Oostenrijk en het Bulgaarse Ludogorets eindigden de Antwerpenaren als tweede.

Rangers FC overtuigde in hun groepsfase nogal. De Schotten bleven in een poule met Benfica, Lech Poznan en Standard Luik ongeslagen. Alleen tegen Benfica werd er tweemaal gelijkgespeeld; de overige matches werden in winst omgezet, waardoor Rangers als groepswinnaar wist door te dringen tot de 1/16e finales.

Ook in de Schotse competitie doet de ploeg van coach Steven Gerrard van zich spreken. De ploeg staat met een flinke voorsprong bovenaan en is op weg naar de eerste titel sinds 2011. Die statistieken kan Antwerp niet weerleggen in de Jupiler Pro League. De ploeg van coach Frank Vercauteren staat weliswaar tweede, maar verloor echter al achtmaal, waardoor koploper Club Brugge uit het zicht is verdwenen.

Odds

Er zijn op zeker enkele overeenkomsten te zien tussen Dinamo Kiev en Club Brugge. Beide koploper in hun competitie, beide voor de winterstop nog actief in de Champions League. Beide clubs steken ook in goede vorm, waardoor de verschillen klein lijken te zijn.

De quoteringen voor deze match liggen bij de Belgische wedkantoren dan ook dicht bij elkaar in de buurt. Wellicht dat het thuisvoordeel van Kiev de kansen voor hen iets vergroot, want de odds voor een overwinning voor hen liggen op x2,40. Dat is weinig overtuigend, gezien ook de odds voor Club Brugge. Die liggen op x2,80 en dus is het lastig om een duidelijke favoriet aan te wijzen. Een gelijkspel levert bij deze wedstrijd x3,30 keer uw inzet op.

Bij Antwerp – Rangers is dat iets meer het geval. De odds bij de online bookmakers zijn voor aanvang van deze match in het voordeel van de Rangers. Een overwinning voor de Schotten levert namelijk x1,97 keer uw inleg op, terwijl voor een Antwerpse zege x3,50 staat genoteerd. Dat is dezelfde quotering als een gelijkspel tussen beide ploegen.

Speltypen

Een gokje wagen op beide matches kan uiteraard uitgebreid worden met een van de vele speltypen die voorhanden zijn. Wat denkt u bijvoorbeeld van het juist voorspellen van de uitslag met de ‘correct score combinatie’? Een 1-2, 1-3 of 1-4 zege voor de Bruggenaren tegen Kiev levert u zo al x6,95 keer uw inzet op, terwijl een 0-2 overwinning voor Club Brugge zelfs x12,75 oplevert.

Bij Antwerp – Rangers zijn de odds in het voordeel van de Rangers, maar daar liggen juist de kansen. Bent u overtuigd van een zege voor de Antwerpenaren? Dan liggen er bij het ‘correct score’ speltype mooie winstmarges op u te wachten. Een 2-1 zege levert zo al x10,75 keer uw inzet op.

Voetbalwedden

Bij Voetbalwedden kunt u gans simpel meedoen en uw voetbalkennis inzetten. Durft u een gokje te wagen op onder meer Royal Antwerp FC en Club Brugge in de Europa League? Kies de match en het speltype van uw keuze om zo kans te maken om uw ingelegde speelbedrag in ferme bonuswinsten om te zetten!

Datum en tijdstip

Club Brugge is deze donderdag de eerste Belgische ploeg die in actie komt. Om 18.55 uur nemen zij het in de Oekraïne op tegen Dinamo Kiev. Na Club Brugge treedt Royal Antwerp daarna om 21.00 uur aan in de Europa League. In het eigen Bosuil stadion is het Schotse Rangers FC de tegenstander. De returns in de Europa League zijn een week later, op donderdag 25 februari.

De beste bookmakers

Via Voetbalwedden.be kies je uit de beste bookmakers voor België. Zo speel je altijd veilig en onder toezicht van de Belgische Kansspelcommissie.