• De beste wedtips
  • Bookmakers met Belgische licentie
  • Actueel nieuws & updates

Het Europese voetbalseizoen loopt niet bepaald gelijk met de jaarkalender. Zo gaat de groepsfase van de Europa League eind augustus/begin september pas van start, en het toernooi bouwt vervolgens op naar de grote finale van eind mei. Zijn Zuid-Amerikaanse equivalent Copa Sudamericana houdt zich een stuk beter aan de jaarkalender. Het toernooi is net van start gegaan en dat betekent dat dit hét moment is om je in de Copa Sudamericana te verdiepen. Hoe zit het toernooi ook alweer in elkaar? En wie zijn de kanshebbers op de titel? Reis in gedachten even af naar het zonnige Zuid-Amerika en verdiep je in de wereld van de Copa Sudamericana!

Welke club volgt Independiente del Valle op?

Wat de UEFA Europa League is voor Europese voetbalteams, is de CONMEBOL Copa Sudamericana voor het Zuid-Amerikaanse voetbal. Na de Copa Libertadores is dit het belangrijkste clubtoernooi van het continent. Er staat dus veel op het spel en clubs halen maar al te graag de titel binnen. Het Ecuadoriaanse Independiente del Valle is dat in ieder geval gelukt. De club won het toernooi in 2019. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat de Ecuadoriaanse club überhaupt in de finale kwam, en tegen alle verwachtingen in sleepte Independiente del Valle de titel binnen.

Ook dit seizoen kan er zomaar een onverwachte winnaar zijn. Maar voordat je je hoofd breekt over de mogelijke winnaar, kun je beter nog even rustig afwachten. Het draait er nu om dat de clubs de eerste fase doorkomen. Het is een kwestie van elftal tegen elftal, waarna 22 teams de strijd om de Copa Sudamericana 2020 alweer moeten staken. Zelfs zo vroeg in het toernooi is de spanning dus groot.

Eén slechte avond en het toernooi kan over zijn

Op papier zijn er 54 kanshebbers op de hoofdprijs in de Copa Sudamericana. Welke 54 clubs dat precies zijn, is nu nog niet bekend. Het toernooi is begin deze maand namelijk begonnen aan de eerste fase, waarin ‘slechts’ 44 teams hun opwachting maken. Elk van die 44 teams is gekoppeld aan één tegenstander. In een heen- en terugwedstrijd wordt bepaald welke clubs er doorgaan naar de tweede fase. De heenwedstrijden in die eerste fase zijn inmiddels bijna achter de rug. Tussen 18 en 28 februari staan de spannende returns op het programma. Eén slechte avond en de kans op een goed toernooi is verkeken.

Als de eerste fase van de Copa Sudamericana eenmaal achter de rug is, duurt het tot halverwege mei voordat het toernooi verder gaat. Alleen daarom al verdient die eerste fase de aandacht van iedereen die van Zuid-Amerikaans voetbal houdt. Zodra de tweede fase van start gaat, worden er tien afvallers uit de Copa Libertadores bij het toernooi gevoegd. Wat dat betreft verschilt de Copa Sudamericana dus weinig van de Europa League. De tweede fase bestaat weer uit een heen- en terugwedstrijd tegen één tegenstander. De zestien overgebleven teams kunnen zich via de achtste finales, kwartfinales en halve finale uiteindelijk plaatsen voor de grote finale van 7 november. Maar zover is het nog lang niet. Eerst zijn er nog de wedstrijden uit de eerste ronde. Wed bijvoorbeeld op:

  • Dinsdag 18/2: Unión La Calera – Fluminense (cumulatief 1-1)
  • Woensdag 19/2: Aucas – CA Vélez (cumulatief 0-1)
  • Donderdag 20/2: Oriente Petrolero – Vasco (cumulatief 0-1)
  • Dinsdag 25/2: River Plate – Atlético Grau (cumulatief 2-1)
  • Woensdag 26/2: Club Atlético River Plate – Deportivo Cali (cumulatief 1-2)

De beste bookmakers

Via Voetbalwedden.be kies je uit de beste bookmakers voor België. Zo speel je altijd veilig en onder toezicht van de Belgische Kansspelcommissie.