• De beste wedtips
  • Bookmakers met Belgische licentie
  • Actueel nieuws & updates

Porto, Benfica, Braga en Sporting CP: ze komen deze week allemaal weer aan bod. De Portugese voetbalcompetitie staat namelijk op het punt van beginnen! Met tien speelrondes te gaan is de strijd om het kampioenschap nog lang niet beslecht. Porto is de voorlopige koploper, maar de club staat slechts één punt voor op Benfica. Voor de echte liefhebbers van de Primeira Liga kan dat geen verrassing zijn. In Portugal draait het kampioenschap immers al jaren om deze twee clubs. Toch valt er in de Primeira Liga veel meer te beleven dan alleen de concurrentiestrijd tussen Porto en Benfica. Als je vanaf deze week gaat wedden op het Portugese competitievoetbal, kom je daar vanzelf achter.

Wat valt er deze week in Portugal te beleven?

De Portugese Primeira Liga start op woensdag 3 juni met twee wedstrijden. Portimonense speelt in eigen huis tegen Gil Vicente (aftrap 20.00 uur), en Porto gaat op bezoek bij de nummer 7 van de competitie, Famalicão (aftrap 22.15 uur). Wedtechnisch is de eerste wedstrijd veruit de interessantste van de twee. De clubs zijn aan elkaar gewaagd, dus het kan alle kanten op. Voor Porto is het vooral zaak om geen punten te verliezen tijdens dit eerste duel na de hervatting van de competitie. Datzelfde geldt overigens voor Benfica, dat het donderdag vanaf 20.15 uur opneemt tegen de nummer 14, Tondela. Zolang Porto en Benfica gewoon doen wat ze moeten doen, gaat er in de stand om het kampioenschap deze week weinig veranderen.

Waar moet je je dan wel op richten deze week? Nou, er zijn genoeg spannende wedstrijden waar je op kunt wedden. Zo speelt Vitória SC deze donderdag tegen Sporting CP. Het is een wedstrijd van de nummer 6 tegen de nummer 4. Het is dan ook niet zo gek dat de bookmakers niet heel uitgesproken zijn. Thuisclub Vitória is op papier licht favoriet. Maar aangezien de match zonder publiek wordt gespeeld, valt het voordeel van een thuiswedstrijd toch enigszins weg. Sporting CP kan komende donderdag zijn vierde plek in de competitie zomaar verstevigen.

Nog meer voetbal om je op te verheugen

Fans van het Portugees competitievoetbal kunnen de komende tijd hun hart ophalen. In slechts twee maanden tijd worden de laatste tien speelrondes erdoorheen gejaagd. Dat betekent dat er vrijwel dagelijks één of meerdere wedstrijden op het programma staan. Porto en Benfica komen elkaar niet meer tegen in de competitie. Maar dat wil niet zeggen dat je een mooi duel tussen beide topclubs moet missen. Ze staan namelijk tegenover elkaar in de finale van de Portugese Beker. Het is alleen nog even wachten op een nieuwe datum voor deze finalestrijd.

De Primeira Liga is zeker niet de enige voetbalcompetitie die de komende weken wordt hervat. Zo kun je binnenkort weer gaan wedden op de Spaanse Primera División (vanaf 11 juni), de Engelse Premier League (vanaf 17 juni) en de Italiaanse Serie A (vanaf 20 juni). Hiermee is de lijst nog lang niet compleet, want ook landen als Zwitserland, Turkije, Zweden, Noorwegen en Polen starten hun competitie weer op. Het wordt een mooie zomer met al die voetbalweddenschappen!

De beste bookmakers

Via Voetbalwedden.be kies je uit de beste bookmakers voor België. Zo speel je altijd veilig en onder toezicht van de Belgische Kansspelcommissie.