• De beste wedtips
  • Bookmakers met Belgische licentie
  • Actueel nieuws & updates

Deze donderdag vangen de Rode Duivels de laatste fase van de voorbereiding op het EK voetbal aan. De EK oefencampagne wordt afgetrapt met het duel België – Griekenland, een match waarbij onze bondscoach Roberto Martinez vertrouwen zal willen tanken voor de groepsfase van het EK die voor België op 12 juni zal aanvangen met de match tegen Rusland. Wat wordt het verdict tegen de Grieken? Scoor en win straffe odd bij Voetbalwedden

Statistieken

In de historische statistieken komen we zowel nederlagen, overwinningen als gelijke spelen tegen. In de voorbije veertig jaar speelde ons land zevenmaal tegen de Griekse nationale ploeg. De eerste daarvan vond in 1984 plaats en betrof een WK kwalificatiematch. Het duel zou uiteindelijk geen winnaar krijgen en worden afgefloten bij de stand waarmee de match ook was aangevangen: 0-0.  De return leverde België wel drie punten op: 2-0 winst.

Het duurde tot 27 maart 2002 werd er een oefenmatch gepland tussen de Grieken en de Rode Duivels. Toen waren de Grieken aan het feest: 3-2. Een tweede oefeninterland vond plaats in 2005. De Belgen wonnen met 2-0. In 2012 volgde er een derde oefenmatch tussen de Belgen en de Grieken. Ditmaal eindigde het in een draw: 1-1.

De twee laatste matches vonden plaats in 2017 en waren van een heel ander paar mouwen dat de oefenpotjes voordien. In de WK kwalificatiereeks voor het WK 2018 verspeelden de Belgen twee dure punten door met 1-1 gelijk te spelen. Op verplaatsing in Griekenland hebben de Belgen die scheve situatie rechtgezet door daar wel drie punten te scoren. De Rode Duivels wonnen met 1-2 dankzij een rake knal van onze topspits Romelu Lukaku (74e minuut).

Favorieten EK Oefencampagne

Bij de bookmakers is België de grootste kanshebber op eeuwige roem en glorie bij deze oefenmatch. Dat de underdogpositie wordt ingenomen door Griekenland is het gevolg van een pak matige optredens van dat land. In de voorbije match speelde het met 1-1 gelijk tegen laagvlieger Georgië. Van een andere laagvlieger werd wel gewonnen. Honduras werd echter met de weinig overtuigende cijfers van 2-1 aan de kant gezet. Maar let op: in de WK kwalificatiereeks richting Qatar 2022 wist Griekenland de Spaanse ploeg op 1-1 te houden. Het is dus echt niet evident om deze oefenmatch winnend af te sluiten.

België kan zich echter wel optrekken aan haar eigen optredens. De 1-1 tegen Tsjechië daargelaten heeft de ploeg telkens straffe resultaten geboekt. Niet in de minste plaats in de jongste interland, toen er met 8-0 werd gewonnen van Wit-Rusland. Bijgevolg zullen Martinez en zijn mannen klaar zijn voor het EK.

Odds

De Belgische wedkantoren zetten die bewering kracht bij door de Rode Duivels in de polls als topfavoriet te zetten. Voor de pre-match odds betekent dit dat een correcte voorspelling op Belgische winst een maximum van x1,25 keer uw inleg oplevert.

Speelt u op een draw? Dan zorgt dat voor een pak meer euro’s. Als beide landen deze woensdag gelijk spelen tegen elkaar, dan moeten de bookies maximaal x5,65 keer het inlegbedrag uitbetalen aan spelers die deze uitkomst voorspelden.

De hoogste winstbonus valt te rapen bij winst van de Grieken. Mocht die ploeg de Belgische nationale ploeg verslaan, dan gaan voetbalpunters die dit invulden op hun wedstrookje uit hun dak! De bookmakers dienen dan een maximale winstbonus van x9,90 keer het ingelegde speelbedrag uit te keren! En dat kan een pak euro’s opleveren voor de voetbalwedders van dienst.

Voetbalwedden EK Oefencampagne

Wilt u wedden op de Rode Duivels? Plaats dan een voorspelling op België – Griekenland en scoor de beste deals via Voetbalwedden! Bereid u goed voor om te kunnen scoren bij deze oefenmatch tussen België en Griekeland en lees onze kennisartikelen alvorens aan te vangen met een online weddenschap.

Datum en tijdstip

Dit eerste oefenduel zal op donderdag 3 juni om 20:45 uur in Brussel aanvangen. Plaats uw voorspelling in de pre-fase dus tijdig of schakel in via Voetbalwedden.be voor het live gokken op deze vriendschappelijke match in de aanloop naar de Europees kampioenschap voetbal 2021! Wordt u straks de online gokkoning bij dit duel in het Koning Boudewijn stadion? Speel mee om kans te maken op die virtuele kroning!

De beste bookmakers

Via Voetbalwedden.be kies je uit de beste bookmakers voor België. Zo speel je altijd veilig en onder toezicht van de Belgische Kansspelcommissie.