• De beste wedtips
  • Bookmakers met Belgische licentie
  • Actueel nieuws & updates

Wedden op voetbal is spannend, maar je wilt er natuurlijk ook geld aan overhouden. Wie écht winst wil maken, let dus bij elke weddenschap op de quoteringen. Inzetten op een weddenschap met hoge quoteringen en een extreem lage winkans is niet de slimste optie. Je hebt er niets aan dat je de inzet kunt vertienvoudigen, terwijl je weet dat je hoogstwaarschijnlijk verliest. Gelukkig zijn er meer opties wanneer je voor een hoog winstbedrag gaat. Er bestaan namelijk genoeg weddenschappen waarbij spelers met veel voetbalkennis en een goed inzicht beloond worden.

Deze weddenschappen laat je links liggen

Als je voor het grote geld gaat, dan laat je wedopties als Over/Under, Even/Oneven en Both Teams to Score snel achter je. Deze weddenschappen hebben een theoretische winkans van 50%, en dat is goed te zien aan de quoteringen. Ook 1×2 weddenschappen en Draw No Bets zijn in financieel opzicht niet de beste keuze. Je gaat voor de hoogst mogelijke winst, dus je hebt weddenschappen nodig waarbij veel gevraagd wordt van jouw voetbalkennis. Want hoe lastiger het is om een goede inschatting te maken, hoe meer de bookmaker voor de weddenschap over heeft.

Voorspel het verloop van de wedstrijd met een HT/FT weddenschap

Halftime/fulltime is echt zo’n weddenschap die om een goede voorbereiding vraagt. Je houdt je niet zozeer bezig met de eindstand, maar meer met het verloop van de wedstrijd. Dit vergt behoorlijk wat inzicht en teamkennis. Zo is het Oranje onder Koeman een team geworden dat veel wint, al komen de spelers meestal pas in de tweede helft op gang. Een gelijkspel bij rust is dus heel reëel, terwijl een 0-0 tegelijkertijd vertrouwen geeft voor een overwinning. Bij een halftime/fulltime weddenschap moet u vooral goed weten hoe de teams hun wedstrijden opbouwen. Houd er ook rekening mee dat een dominant begin van de match geen garantie is op succes. Een voorsprong bij rust kan zomaar worden omgezet in een verlies.

Wie scoort het eerst en in welke periode valt de goal?

De eerste of laatste doelpuntenmaker is nog zo’n weddenschap die bij de bookmakers hoge quoteringen oplevert. Of wat te denken van de periode waarin die goal valt? Misschien verwacht je een snelle opening en zet je in op een doelpunt in de eerste 10 minuten. Al kun je net zo makkelijk een goal voorspellen in de 21e tot 30e minuut. Nu zijn dit soort weddenschappen wel meer een gok dan de HT/FT weddenschap, zelfs als je de wedstrijden en teams goed analyseert. Behalve veel voetbalkennis heb je dus ook wat geluk nodig.

Weddenschappen zonder speelruimte

De analyse van de statistieken geeft soms een heel duidelijk beeld van de wedstrijd. Als dat gebeurt, kun je kiezen voor een specifieke weddenschap zoals correcte score of het exacte aantal hoekschoppen. Doordat er bij deze weddenschappen geen speelruimte is, zijn ze vrij risicovol. Eén doelpunt of corner te weinig weerhoudt je al van de winst. Maar als je echt het volste vertrouwen hebt in je analyse, dan durf je het risico misschien toch te nemen. Weeg je liever alle mogelijkheden tegen elkaar af? Kijk dan eens bij de handicapweddenschappen of combinaties zoals ‘Matchwinnaar én Both Teams to Score’. Ook bij dit soort weddenschappen profiteer je met jouw voetbalkennis van de hoogste quoteringen!

De beste bookmakers

Via Voetbalwedden.be kies je uit de beste bookmakers voor België. Zo speel je altijd veilig en onder toezicht van de Belgische Kansspelcommissie.