• De beste wedtips
  • Bookmakers met Belgische licentie
  • Actueel nieuws & updates

Eerste kerstdag is natuurlijk de perfecte dag voor cadeaus, veel eten en gezellig spelletjes spelen met de hele familie. Ben je na zo’n dag vol familieverplichtingen wel even klaar met het kerstgevoel? Mooi zo! Voor liefhebbers van de Premier League staan er op tweede kerstdag namelijk heel wat interessante wedstrijden op het programma.

Tweede kerstdag: vanaf 13.30 uur wedden op Engels voetbal

Boxing Day, zoals de Engels tweede kerstdag noemen, is traditioneel gezien een heerlijke dag voor voetbalfans. Want waar onze eigen Eredivisie inmiddels toe is aan de winterstop, wordt er in het Engelse voetbal juist enorm uitgepakt op tweede kerstdag. Op die ene dag staan er maar liefst negen Premier League-wedstrijden geprogrammeerd. Alleen de spelers van Wolverhampton en Manchester City hoeven die dag niet in actie te komen. Zij spelen hun duel een dag later, op vrijdag 27 december.

Wie wil, kan zich op Boxing Day van de vroege middag tot de late avond onderdompelen in het Engels voetbal. Tottenham en Brighton verzorgen om 13.30 uur de aftrap van een heerlijke dag vol voetbalweddenschappen. Bij deze eerste wedstrijd is Tottenham veruit favoriet. Het thuisvoordeel speelt natuurlijk mee, maar de Londenaren hebben in de afgelopen jaren ook laten zien dat ze kwalitatief een stuk beter zijn dan Brighton. Echt vuurwerk valt er bij deze eerste wedstrijd van de dag dus niet te verwachten. Gelukkig zijn er nog genoeg kansen om dat goed te maken.

Wat brengt de rest van tweede kerstdag ons?

De wedstrijd tussen Tottenham en Brighton is maar een opwarmertje. Om 16.00 uur barst het namelijk pas echt los. Op dat moment gaan er zes wedstrijden tegelijk van start. Zo kun je wedden op:

  • Sheffield United – Watford
  • Chelsea – Southampton
  • Everton – Burnley
  • Bournemouth – Arsenal
  • Aston Villa – Norwich City
  • Crystal Palace – West Ham United

Vooral de laatste drie wedstrijden verdienen je aandacht. Dit zijn duels die weleens heel wat spanning met zich mee kunnen nemen. En dat is natuurlijk wat je wilt als je gaat wedden op voetbal. Heeft de dag je nog niet opgeleverd wat je had gewild, dan kun je ’s avonds in de herkansing. Om 18.30 uur speelt Manchester United in eigen huis tegen Newcastle. Als het aan de bookmakers ligt, kunnen de drie punten maar naar één club gaan. Manchester United is bij deze wedstrijd namelijk de grote favoriet. Gelukkig is er later op de avond nog een mooie afsluiter van deze voetbaldag. Vanaf 21.00 uur zijn alle ogen gericht op de wedstrijd tussen Leicester City en Liverpool. Dit is met recht de kraker van de dag. Lukt het Liverpool om bij de wedstrijd in Leicester zijn voorsprong in de competitie te verstevigen of gaan er toch een paar punten verloren?

Heel voetbalminnend Engeland verheugt zich al weken op Boxing Day. Ook als het Engelse voetbal normaal niet zo hoog op je lijstje staat, valt er deze dag veel te genieten. Voetbal kijken en weddenschap na weddenschap plaatsen: meer heb je toch niet nodig om de kerst goed af te sluiten?

De beste bookmakers

Via Voetbalwedden.be kies je uit de beste bookmakers voor België. Zo speel je altijd veilig en onder toezicht van de Belgische Kansspelcommissie.