• De beste wedtips
  • Bookmakers met Belgische licentie
  • Actueel nieuws & updates

Bayern München staat donderdag in de finale van de FIFA wereldbeker. De Duitse Bundesliga ploeg won maandag van Al Ahly, terwijl tegenstander Tigres een dag eerder de maat nam van Palmeiras. Bij Voetbalwedden hebben we er goesting in. Speelt u mee? Zet dan in via de bookmakerspagina en scoor de beste deals voor de FIFA Club Worldcup 2020! 

Statistieken

Voor het Mexicaanse Tigres is het de eerste keer dat het meedoet aan het WK voor clubs. Voor de ploeg is het toernooi al geslaagd door geschiedenis te schrijven: Nooit eerder stond er een club uit Mexico in de finale. Voor Bayern München liggen de zaken wat anders, want de Duitsers wonnen het toernooi al eens in 2013. Ook de wereldbeker voetbal, de voorganger van het huidige toernooi, werd al eens gewonnen. Dat gebeurde zelfs tweemaal: in 1976 en 2001. Het verschil is echter dat die WK-titel een wedstrijd was tussen twee clubs. Namelijk de winnaars van de Zuid-Amerikaanse Copa Libertadores en van de Europese Champions League.

De huidige opzet is echter die van een toernooi, waarin de winnaars van de grootste toernooien op elk continent uitkomen, plus de kampioen van het organiserende land. De kampioenen van de twee voetbalgrootmachten Europa en Zuid-Amerika stromen in deze opzet pas in de halve finale in.

Bayern München begon afgelopen weekend het toernooi in de halve finale tegen het Al-Ahly uit Egypte. Zij wonnen afgelopen seizoen de CAF Champions League. De Duitse club won met 2-0 dankzij twee treffers van Robert Lewandowski en wist daardoor opnieuw de WK-finale te bereiken.

Tigres uit Mexico begon één ronde eerder dan de Duitsers. In de kwartfinale werd Ulsan Hyundai uit Zuid-Korea verslagen met 2-1. Vervolgens was het Braziliaanse Palmeiras de tegenstander in de halve finale. Enigszins verrassend werd ook die ploeg verslagen. Dankzij een benutte penalty van de Fransman André-Pierre Christian Gignac won de ploeg van coach Ricardo Ferretti met 1-0 van Palmeiras en belandde op die manier in de finale.

Odds

Bij de Belgische wedkantoren levert een overwinning van Bayern x1,19 keer uw inzet op. Daarmee lijkt een overwinning al bijna zeker voor de ploeg die afgelopen seizoen de Champions League won.

Tigres, die vorig seizoen voor de eerste maal de CONCACAF Champions League won, is de underdog in de finale. Een zege lijkt een pak minder waarschijnlijk met een quotering van x12,25. Een gelijkspel na negentig minuten lijkt volgens de bookmakers wat waarschijnlijker; dat levert u nog x6,20 op.

Speltypen

Ook kunt u uiteraard de juiste score trachten te voorspellen, want ook dat speltype is enorm populair. Met een 2-1 of 3-1 zege van Bayern kunt u al x4,05 keer uw inzet winnen.

Bent u zeker van een zege voor Tigres? Dan kunt u flink cashen met onder andere een 0-1 overwinning voor de Mexicaanse ploeg. Die uitslag levert u maar liefst x24,50 keer uw inzet op.

De odds zijn dus behoorlijk in het voordeel van Bayern, maar er liggen natuurlijk ook flink wat kansen. Bekijk onze bookmakerspagina voor alle scores en bijbehorende quoteringen!

Voetbalwedden

Wedden op wedstrijden van het WK voor Clubs is een niet te missen kans, gezien het feit dat het toernooi slechts eenmaal per jaar wordt gehouden. Bovendien kennen de clubs elkaar niet al te goed, wat wellicht tot een verrassing kan leiden. Wie durft er een gokje te wagen op deze unieke wedstrijd?

Datum en tijdstip

De finale van het WK clubs 2020 tussen Tigres en Bayern München wordt donderdag 11 februari gespeeld in Doha, Qatar. De wedstrijd vangt om 21.00 uur aan.

De beste bookmakers

Via Voetbalwedden.be kies je uit de beste bookmakers voor België. Zo speel je altijd veilig en onder toezicht van de Belgische Kansspelcommissie.