• De beste wedtips
  • Bookmakers met Belgische licentie
  • Actueel nieuws & updates

Deze zondag trapt RSC Anderlecht voor het eerst in het nieuwe kalenderjaar af. De huidige nummer vier van de Belgische Pro League doet dit op verplaatsing bij OH Leuven. De online wedkantoren zien RSCA nog altijd als titelkandidaat en zetten bij dit duel volledig in op een zege van de bezoekers uit Brussel. Leuven staat knap zesde in de stand, maar is zelfs in deze thuismatch de underdog bij de bookmakers.

Statistieken

De redenen dat Anderlecht bij de online goksites als primus wordt gezien zijn legitiem als we inzoomen op de statistieken. Eerst en vooral natuurlijk de positie op de ranglijst: RSCA is vierde, Leuven zesde. Het verschil is echter ‘slechts’ drie punten: 32 om 29.

Het echte onderscheid komt voort uit de H2H statistieken. Anderlecht won de voorbije twee bezoekjes aan De Dreef. Het moet gezegd die vonden wel plaats in 2015 en 2016. Daarna zakte Leuven naar het tweede niveau van België, om vervolgens dit seizoen terug te keren in de Pro League.

Op verplaatsing in Brussel liet Leuven direct van zich horen. Het toonde zich door knap 2-2 te spelen in het Lotto Park. RSCA zit inmiddels in een andere fase en de huidige vorm mag gerust als goed betiteld worden, terwijl OH Leuven juist in de laatste matches van 2020 punten verspeelden. De twee thuismatches tegen respectievelijk KV Mechelen en Oostende gingen in het slot van het voorbije jaar met 1-2 verloren. Ook op verplaatsing bij Moeskroen kwam OHL niet tot winst. Het 2-2 gelijkspel aldaar betekent dat de laatste zege de 0-3 overwinning bij KV Kortrijk is. Die match werd op 12 december 2020 gespeeld.

RSCA had een betere decembermaand. Met drie zeges, een gelijkspel en één nederlaag pakte de ploeg van T1 Vincent Kompany 10 op 15. Het puntverlies tegen Sporting Charleroi (1-0) kwam plots, de 2-2 van SV Zulte Waregem was al even onverwacht. De overwinningen op KRC Genk (1-0), Oostende (2-1) en Beerschot (2-0) waren dan weer stuk voor stuk straf.

Odds

Nadat de bookies alles hebben geplust en gemind rolden de navolgende pre-odds uit de koker. Een thuiszege van Leuven zorgt voor een ferme winstbonus. Gemiddeld betalen de online bookmakers hiervoor x3,45 keer uw inleg uit.

Het ingelegde speelbedrag wordt bijna twee keer zoveel waard als RSC Anderlecht op verplaatsing in Leuven de hoofdvogel schiet. Een driepunter van Paars-Wit zorgt voor een uitkering van gemiddeld x1,92 keer het aantal ingelegde euro’s.

De hoogste bonus vangt u wanneer u een winnende weddenschap heeft geplaatst op een gelijkspel in deze twintigste speelronde. De Belgische wedkantoren hebben de pre-odds in het 1×2 spelsysteem op x3,70 keer het ingevulde wedbedrag staan.

Speltypen

Naast het 1×2 spelsysteem kunt u ook gokken via de correcte score. De Belgische bookmakers hebben wedopties tot en met 4-4 klaarstaan. Een winnende voorspelling op 1-0 voor Oud-Heverlee Leuven staat bij dit speltype op x11,00 uw inzet.

Plaatst u in deze format een weddenschap op een 0-1 eindstand in het voordeel van Anderlecht. Dan wordt er x8,30 keer uw speelbedrag uitgekeerd als deze match inderdaad in 0-1 eindigt.

Lopen de scores hoger op? Dan worden de pre-odds ook een pak hoger. Zo zien we bijgevolg een pre-match quoteringen van x45,00 staan als Leuven met 3-0 zegeviert. Wordt RSCA de primus door met 1-3 te komen postvatten, dan bedraagt de uitkering x12,50 keer de inleg.

Een gelijkspel is overigens ook zeer interessant in dit speltype. Zagen we al dat bij het 1×2 spelsysteem daar de hoogste bonussen worden uitgekeerd als beide clubs de punten delen, bij de correcte score wedoptie is dat ook het geval. Een eindscore van 0-0 komt op x13,50 uit, 1-1 op x6,25 en 2-2 op x11,00. Een 3-3 eindstand staat bij de Belgische bookies gemiddeld op x45,00 keer het wedbedrag!

Voetbalwedden

Voetbalwedden is het online platform voor weddenschappen op matches in de Belgische Pro League. Spelen op competitiematches van RSC Anderlecht, OH Leuven of andere clubs in de hoogste klasse kan snel en veilig via onze bookmakerspagina. Volledig gecertificeerd en geaccrediteerd geld storten en opnemen na een winnende weddenschap op bijvoorbeeld OH Leuven – RSC Anderlecht is in een handomdraai geregeld.

Datum en tijdstip

Weddenschappen voor de Jupiler Pro League match OH Leuven – RSC Anderlecht moeten binnen zijn voordat de match aanvangt. Het duel staat gepland om op zondag 10 januari gespeelde te worden. Het eerste fluitsignaal zal om omstreeks 18:15 uur klinken. Hierna is inzetten in de pre-fase niet meer mogelijk, maar start de mogelijkheid om live te wedden op de rust- en eindstand, de winnaar en de diverse wedstrijdstatistieken. Check onze bookmakerspagina voor alle wedopties, actuele odds en info over live betting.

 

 

De beste bookmakers

Via Voetbalwedden.be kies je uit de beste bookmakers voor België. Zo speel je altijd veilig en onder toezicht van de Belgische Kansspelcommissie.