Welkom bij Voetbalwedden.be

Momenteel niet toegestaan

Vanaf 1 juli is het volgens de Belgische regelgeving niet toegestaan om kansspelreclame weer te geven. Daarom is de toegang tot onze website tijdelijk geblokkeerd. We bieden echter een alternatief voor Nederlandse bezoekers. U kunt terecht op VoetbalGokken.nl, waar u een overzicht van verschillende Nederlandse bookmakers kunt vinden.

Onze excuses voor het ongemak en bedankt voor uw begrip.

  • De beste wedtips
  • Bookmakers met Belgische licentie
  • Actueel nieuws & updates

Populaire bookmakers

U wilt beginnen met voetbalwedden. Een goede beslissing! Want hoe mooi is het als u wat geld kunt verdienen met uw voetbalkennis? En wat dacht u van de extra spanning die een weddenschap met zich meebrengt? Opeens zit u gespannen naar de standen te kijken van een competitie die u normaal gesproken helemaal niet volgt. Als beginnend voetbalwedder komt er wel veel op u af. U moet zich verdiepen in bookmakers, quoteringen, bankrollmanagement, verschillende soorten weddenschappen en nog veel meer. Gelukkig hoeft u niet het hele internet af te struinen om op zoek te gaan naar de juiste informatie. Wij geven u namelijk een handig overzicht van alle belangrijke zaken die iedere beginner en starter met wedden op voetbal moet weten!

Ga op zoek naar een goede bookmaker

Voor uw voetbalweddenschappen heeft u allereerst een bookmaker nodig. Bookmakers zijn niets anders dan wedkantoren die dagelijks grote aantallen voetbalweddenschappen online zetten. Uit al dat aanbod kunt u vervolgens een keuze maken. Met het online zetten van allerlei voetbalweddenschappen houdt het takenpakket van de bookmakers niet op. Deze gokbedrijven zorgen er namelijk ook voor dat u op een beveiligd platform terechtkomt en dat alle geplaatste weddenschappen snel worden verwerkt. Daarnaast voorzien ze wedstrijden van actuele statistieken en natuurlijk zijn ze verantwoordelijk voor het uitbetalen van de winst. Eigenlijk regelen ze dus alles wat met online wedden te maken heeft. Omdat bookmakers zo’n belangrijke rol spelen bij het voetbalwedden, moet u een weloverwogen keuze maken. Oftewel: u heeft een bookmaker nodig die bij u past. Onze reviews zijn een ideaal hulpmiddel bij uw zoektocht naar het juiste online wedplatform.

Voetbalwedden begint met het aanmaken van een account

Iedereen die bij een bookmaker online wil wedden, is verplicht om een account aan te maken. Dat is deels om praktische redenen en deels om veiligheidsredenen. Doordat u zich registreert, weten de bookmaker (en de kansspelcommissie) precies wie u bent. Dat is nodig om het wedden op sport veilig te houden. U moet namelijk aan de wettelijke minimale leeftijd voldoen en ook spelers met gokschulden worden geweerd. Daarnaast is het gewoon erg handig om via een persoonlijk account te wedden. U hoeft niet keer op keer uw gegevens door te geven en u verliest dus geen waardevolle tijd. U hoeft alleen maar in te loggen en u bent meteen klaar om te gaan wedden.

Financiën beheren bij het wedden op voetbal

Bookmakers koppelen automatisch een digitale portemonnee aan uw spelersaccount. Elke weddenschap betaalt u vanuit die ene digitale portemonnee. Is het saldo niet toereikend, dan vult u het aan via bijvoorbeeld Bancontact of een e-wallet als Skrill of Neteller. Pas zodra de digitale portemonnee weer gevuld is, kunt u verder met wedden. Let op: alle bookmakers hanteren een minimaal stortingsbedrag. Meestal is dit 10 of hooguit 20 euro. Wedden bij een online bookmaker is dus heel laagdrempelig.

Geld storten regelt u simpelweg op de betaalpagina, die u vanzelf tegenkomt als u ingelogd staat. U selecteert hier de betaalmethode en het bedrag en alles wordt in werking gezet. Met de meeste betaalopties (waaronder het populaire Bancontact) staat het geld direct in uw account. U moet wat langer wachten als u de winst wilt laten uitkeren. Want inderdaad, dat gaat niet automatisch. Het aanvragen van een uitbetaling regelt u ook via uw persoonlijke betaalpagina. Maar natuurlijk moet u wel eerst zorgen dat uw voetbalweddenschappen winstgevend zijn. Goed bankrollmanagement helpt daarbij.

Bankrollmanagement: een korte introductie

Het klinkt misschien alsof u met bankrollmanagement allerlei ingewikkelde ideeën uitwerkt om zo tot de perfecte verdeling van uw gokbudget te komen. Niets is minder waar! Bankrollmanagement betekent namelijk niets anders dan dat u een paar duidelijke afspraken met uzelf maakt. Deze afspraken hebben allemaal betrekking op uw bankroll, oftewel het geld dat u reserveert voor uw weddenschappen.

Als voetbalwedder moet u altijd goed zicht houden op uw financiën. Dat begint met het bepalen van een maximaal week- of maandbudget. Dit is uw totale bankroll, meer geld mag u in die periode niet uitgeven. Op deze manier voorkomt u dat u geld inzet dat u eigenlijk niet kunt missen. Het is natuurlijk nooit verstandig om uw complete bankroll er in één keer doorheen te jagen. Het is veel slimmer om het geld over meerdere weddenschappen te verdelen zodat u uw kansen spreidt. Het maken van die verdeling is een essentieel onderdeel van bankrollmanagement. U bepaalt zelf hoe u die verdeling maakt. Ga bij elke weddenschap voor een vast bedrag of een vast percentage van de bankroll. Of kijk eens naar de verschillende inzetstrategieën, zoals het Martingale systeem of de reeks van Fibonacci. Het maakt niet uit welk systeem u kiest, zolang u zich maar goed aan de afspraken met uzelf houdt.

Quoteringen zijn belangrijk bij online wedden

Nu we toch met de financiële kant van het voetbalwedden bezig zijn… het is hoog tijd om de basisprincipes van quoteringen onder de knie te krijgen. Quoteringen, noteringen of odds (deze termen zijn inwisselbaar) geven precies aan hoeveel elke voetbalweddenschap waard is. Het gaat hierbij om de getallen die achter elke wedoptie staan, zoals 2.50 of 9.00.

Online wedkantoren willen natuurlijk gewoon winst maken. Een weddenschap die u gemakkelijk te winnen is, levert daarom maar weinig op. Zie het als een manier om u te verleiden om voor die risicovollere weddenschap te gaan, die wel veel oplevert maar die u heel goed kunt verliezen. Het aflezen van quoteringen is heel eenvoudig. Staat er 2.50 achter de wedoptie die u kiest? Dit betekent simpelweg dat u voor elke euro die u inzet, een bedrag terugkrijgt van 2,50 euro. Een inzet van 10 euro is dus goed voor een uitbetaling van 25 euro. Met aftrek van het inzetbedrag blijft er een pure winst over van 15 euro.

Kiezen uit het grote aanbod aan voetbalweddenschap

U heeft een spelersaccount aangemaakt en u weet inmiddels wat over de financiële kant van het gokken. Dat betekent dat uw zoektocht naar een interessante voetbalweddenschap nu echt van start kan gaan!

Bookmakers volgen het voetbal van over de hele wereld. Onze eigen competities en toernooien zijn goed vertegenwoordigd. Zo kunt u wedden op de Jupiler Pro League, Proximus League of de Beker van België. Al is het minstens zo interessant om te wedden op de Engelse Premier League, Braziliaanse Serie A, Japanse J-League of het WK. Als voetbalfan heeft u waarschijnlijk de nodige kennis van dit soort competities en toernooien. Genoeg kennis in ieder geval om te voorspellen wie er wint (1×2 weddenschap of correcte score), hoe de wedstrijd verloopt (halftime/fulltime weddenschap), hoeveel doelpunten of corners we gaan zien (hoger/lager weddenschap) of wie de eerste doelpuntenmaker is. De weddenschappen die u selecteert, verschijnen vanzelf op uw wedbriefje. Denk eraan dat u dit wedbriefje ook echt inlevert (bijvoorbeeld via ‘plaats weddenschap’), anders kunt u die winst wel vergeten.

Voorbereiding is alles

Uw doel is simpel: zoveel mogelijk voetbalweddenschappen winnen zodat u lekker veel winst maakt. Gelukkig bent u niet alleen afhankelijk van geluk wanneer u een weddenschap aangaat. Wat dat betreft is sportwedden echt anders dan een avondje naar het casino. Door u goed voor te bereiden, vergroot u namelijk de kans dat u wint.

Uw voorbereiding op een weddenschap bestaat simpelweg uit het bestuderen van de statistieken en het volgen van het actuele voetbalnieuws. Blessures, schorsingen, een club of speler die niet in vorm is of ontevredenheid over coach zijn allemaal zaken die u kunt weten als u het voetbalnieuws goed bijhoudt. De statistieken geven juist informatie over het percentage balbezit, het gemiddelde aantal doelpunten per wedstrijd en onderlinge resultaten. Dit soort feiten helpen u om een goede inschatting te maken, zelfs van competities die u amper volgt. De bookmakers gebruiken deze statistieken ook wanneer ze de quoteringen vaststellen. Denk dus als een bookmaker en sla aan het analyseren voordat u de weddenschap plaatst. 

Kunt u beter live of pre-match wedden?

Voetbalwedden betekent keuzes maken. U moet een keuze maken uit de vele competities en soorten weddenschappen, maar er is ook nog dat andere belangrijke vraagstuk. Want gaat u voor pre-match of toch voor een live weddenschap?

Bij een pre-match weddenschap sluit de inzetdeadline zodra de wedstrijd begint. Het voordeel is dat u zich in alle rust voor kunt bereiden om zo tot een weloverwogen beslissing te komen. De weddenschap staat vaak al een week van tevoren online, dus tijd genoeg om de statistieken door te nemen. Voor wie nog nooit een voetbalweddenschap is aangegaan, is pre-match wedden de beste keuze. Bij live wedden moet u namelijk veel sneller schakelen. Vanaf het moment dat de scheidsrechter het startsignaal geeft, heeft u 90 minuten de tijd om in te zetten. Elke actie op het veld kan gevolgen hebben. Dat maakt deze vorm van voetbalwedden ook zo extreem spannend. Een live wedder is namelijk altijd op zoek naar het ideale moment van inzetten. De bookmakers kijken immers mee en zij stellen de quoteringen tijdens de wedstrijd in hun voordeel bij.

Bent u een absolute beginner en wilt u toch de spanning van een live weddenschap ervaren? Overweeg dan eens om gebruik te maken van de 79e minuut strategie. Hierbij plaatst u de weddenschap pas als de clubs aan het laatste deel bezig zijn. Misschien staat het al 2-0 en komen er weinig gevaarlijke acties meer. Die 1×2 weddenschap kunt u dan gemakkelijk winnen. Er zijn overigens nog veel meer wedstrategieën die populair zijn onder voetbalwedders. Al vragen strategieën zoals surebetting en value betting wel om wat meer ervaring.

Single bets en combi bets: wat zijn de verschillen?

Beginnende voetbalwedders komen heel wat termen tegen die vragen oproepen. Zo maken bookmakers bijvoorbeeld ook onderscheid tussen enkelvoudige weddenschappen (single bets) en meervoudige weddenschappen (combi bets). Wie net zijn eerste stappen op het gokplatform zet, kan zich het beste focussen op single bets. Met deze term verwijzen de bookmakers naar alle op zichzelf staande weddenschappen, ongeacht of het om een 1×2 weddenschap, hoger/lager weddenschap of halftime/fulltime weddenschap gaat. U gaat één weddenschap aan en die kunt u winnen of verlies. Bij een combi bet koppelt u juist meerdere weddenschappen aan elkaar. Zo verschijnen misschien de volgende drie weddenschappen op uw wedbriefje:

  • Eerste doelpuntenmaker bij de wedstrijd tussen Bayern en Werder Bremen
  • Een 1×2 weddenschap bij het duel tussen Club Brugge en Anderlecht
  • Een hoger/lager weddenschappen bij de Premier League-wedstrijd tussen Manchester City en Chelsea

Als u deze drie weddenschappen aan elkaar koppelt met een combi bet, vermenigvuldigt de bookmaker alle drie de quoteringen met elkaar. Het zijn dus dit soort combi bets die de grote winstbedragen met zich meebrengen die u af en toe in het nieuws ziet. Maar winnen is niet zo eenvoudig. Elke voorspelling moet namelijk uitkomen om de winst binnen te halen. Eén verkeerde inschatting en de complete weddenschap gaat verloren.

Do’s en don’t bij het wedden op voetbal

Bij het voetbalwedden zijn er een aantal dingen die u wel én die u juist niet moet doen. Een goede voorbereiding staat met stip op één als het gaat om zaken die u echt niet mag vergeten. Gaat u voor de populaire 1×2 weddenschap? Kijk dan ook een naar de gelijkspeloptie. Het is interessant om uw voorkeur uit te spreken en een winnaar aan te wijzen, maar een gelijkspel levert in verhouding vaak meer winst op. Bovendien zijn er genoeg voetbalmatches die in een 0-0, 1-1 of 2-2 eindigen, zeker als de teams qua niveau dicht bij elkaar liggen. Ga daarnaast op zoek naar de beste bookmaker voor de weddenschap. Elke bookmaker bepaalt zijn eigen quoteringen waardoor er de nodige verschillen ontstaan. Het loont zich dus om een account aan te maken op meerdere gokplatforms. Tot zover de do’s. Er zijn namelijk ook een paar valkuilen die u moet zien te vermijden. Zo moet u oppassen met het wedden op een team waar u groot fan van bent. De kans dat u zich door uw emoties laat leiden en niet door uw verstand, is groot. Emoties helpen u sowieso niet om successen te behalen bij het voetbalwedden. Blijf altijd vasthouden aan een vooraf uitgedachte inzetstrategie zodat u in het vuur van het spel niet in de verleiding komt om het bedrag te verhogen. Op deze manier voorkomt u dat u meer geld inzet dat u kunt missen. Tot slot: weddenschappen met extreem hoge quoteringen, kunt u beter vermijden. Natuurlijk, bij winst maakt u meteen een grote klapper. Maar het is veel waarschijnlijker dat u de weddenschap verliest. Houd uw hoofd erbij en denk na over elke stap die u zet. Dit helpt u om uiteindelijk uit te groeien tot een succesvolle voetbalwedder!

De beste bookmakers

Via Voetbalwedden.be kies je uit de beste bookmakers voor België. Zo speel je altijd veilig en onder toezicht van de Belgische Kansspelcommissie.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.