• De beste wedtips
  • Bookmakers met Belgische licentie
  • Actueel nieuws & updates

Deze donderdag spelen Standaard Luik, Royal FC Antwerp en KAA Gent weer in de groepsfase van de UEFA Europa League. In de voorbije week speelden de Belgische clubs met wisselend succes de eerste ronde van de poulematches. Gent ontgoochelde andermaal, terwijl Standaard thuis een min of meer verwachtte nederlaag leed tegen Rangers FC. Antwerp kwam tegen Ludogorets even in de problemen, maar kantelde de match net op tijd: 1-2 winst. Wat worden de uitslagen van de tweede speelronde van dit Europa League toernooi?

Statistieken

De online bookmakers bepalen de pre-odds voor een groot deel op basis van statistieken. Een belangrijke factor daarin is de huidige vorm waarin een elftal verkeert en de vorm van de opponent waartegen het aantreedt. Ook worden ploegen die op verplaatsing spelen vaak lager aangemerkt dat equipes die thuis spelen.

Voor Royal Antwerp geldt dit thuisvoordeel, maar is de tegenstrever de grootste uitdaging. Het zal immers niet evident worden voor de mannen van trainer Ivan Leko om Tottenham Hotspur te verschalken. Royal Antwerp staat na de eerste speelronde op gelijke hoogte met de Engelsen: beide hebben 3 uit 3.

Bij Standard Luik hadden ze gehoopt op een straffere start, maar het Schotse Rangers FC bleek te sterk in de openingsmatch. Nu mag Standaard op verplaatsing bij Portugal proberen Benfica af te houden. De Portugese formatie won haar eerste match met 2-4 van Lech Poznan.

Tot slot KAA Gent. Dat speelt in groep L tegen Hoffenheim. De Duitse formatie is fier koploper in de groep nadat het voorbije week de maat nam van Rode Ster Belgrado: 0-2. Omdat Gent van Liberec verloor (0-1), staan de Buffalo’s pas derde en moeten er deze donderdag punten bijkomen om niet nog verder achterop te geraken. Gent speelt in de eigen Ghelamco Arena en kan dus bogen op het zogeheten thuisvoordeel, al zullen alle Belgische stadions leeg blijven op aanraden van het overlegcomité.

Odds

KAA Gent is volgens de online wedkantoren de underdog in de match tegen Hoffenheim. Een zege van de Duitse ploeg staat in het 1×2 spelsysteem op x1,98 keer uw inleg. Een overwinning van Gent levert een pak meer op: x3,25. De hoogste pre-match odds staan bij een draw. Gemiddeld wordt er bij deze EL-match x3,70 keer uw wedbedrag betaald als het uitdraait op een puntendeling in Gent.

Standaard krijgt het volgens de bookies ook lastig in Portugal. Benfica wordt met een pre-odd van x1,22 duidelijk als favoriet gezien. Spelers die wel vertrouwen hebben in Luik worden rijkelijk beloond als Standaard donderdagavond de primus wordt: x10,50 keer uw inleg is een absolute topquotering in een Europese campagne! Een gelijkspel zorgt overigens ook voor een ferme winstbonus: x6,30.

De strafste match is natuurlijk de match die Royal Antwerp speelt tegen Tottenham Hotspur. Bij straffe matches horen ferme odds en dat is ook nu weer het geval. Winst van de Belgische equipe levert u gemiddeld in het 1×2 spelsysteem x5,30 keer uw inleg op! Zet u via voetbalwedden in op een gelijkspel? Dan bedraagt de bonus op dit moment x4,30 keer uw inlegbedrag. Een zege van The Spurs is nog altijd goed voor vijftig procent winst: x1,51!

Speltypen

We belichten voor de match Royal Antwerp – Tottenham Hotspur ook de andere spelopties, maar uiteraard zijn deze voor alle matches beschikbaar! Verwacht u dat Antwerp er niet in slaagt om te winnen van The Spurs, maar dat de Belgische formatie wel tot scoren komt? Speel dan via de wedoptie ‘Beide teams scoren’. Een overwinning van The Spurs levert u in dat geval meer op: x1,66 keer uw inleg. Bij een inleg van 100 euro scheelt dat toch vijftien keiharde euro’s!

Wilt u niet de hoogste odd, maar zoekt u juist naar de hoogste winstkansen? Dan is het wedtype ‘Dubbel kans’ op uw maat! Bij de Antwerp match komt dit neer op de volgende pre-wedstrijd quoteringen: winst voor Antwerp of een gelijkspel staat op x2,28 keer het speelbedrag, winst van The Spurs of een gelijkspel op x1,15 keer de inleg en winst voor Antwerp of Tottenham op x1,20.

Voetbalwedden

Voetbalwedden.be is het platform om de wedden op voetbalmatches van Belgische clubs. Speel op de Pro League of zet in op Europese matches. Is er geen interessante match voor u deze week? Waag dan een gokje op één van internationale competities. Voetbalwedden heeft wekelijks topodds voor matches in Spanje, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland en Italië. Ook op Noord- en Zuid-Amerikaanse voetbalduels, Australische, Aziatische en Afrikaanse matches kan gespeeld worden via Voetbalwedden.be!

Datum en tijdstip

Voor het wedden in de pre-match fase dient u voor aanvang van een match uw weddenschap te plaatsen. De Europa League matches van Liege, Antwerp en Gent vinden allen plaats op donderdag 29 oktober. Antwerp vangt om 18:55 uur aan tegen Tottenham. Op dat eigenste moment starten ook KAA Gent en Hoffenheim aan hun match. De opdracht voor Standaard tegen Benfica vangt om 21:00 uur aan.

De beste bookmakers

Via Voetbalwedden.be kies je uit de beste bookmakers voor België. Zo speel je altijd veilig en onder toezicht van de Belgische Kansspelcommissie.