• De beste wedtips
  • Bookmakers met Belgische licentie
  • Actueel nieuws & updates

Bij Belgisch voetbal denkt u waarschijnlijk eerst aan de Jupiler Pro League. Dat is ook niet zo gek, want dit is het meest prestigieuze voetbaltoernooi van ons land. De Croky Cup staat wat minder hoog in aanzien, maar onderschat het toernooi niet. De strijd om de Beker van België levert heel wat spannende wedstrijden op. Veel van die wedstrijden zijn bovendien live te volgen via tv of een livestream. En dat is natuurlijk ideaal voor iedereen die houdt van live wedden op voetbal!

Er staat veel op het spel bij de Beker van België

Voor veel voetbalclubs staat er echt wat op het spel bij de Beker van België. En dan hebben we het nog niet eens over de beker zelfNatuurlijk wil elk elftal aan het eind van het seizoen graag die Croky Cup winnen. Bovendien ligt er voor de finalisten (en zeker voor de winnaar) een mooie geldprijs klaar. Maar dat zijn niet de belangrijkste prijzen. Het bekertoernooi is vooral interessant als poort naar Europa. Wie de beker wint, mag zich het volgende seizoen bewijzen in de UEFA Europa League. Dat biedt kansen voor clubs die in de Jupiler Pro League naaste een Europees ticket grijpen. De belangen zijn dus groot in de Croky Cup, zeker als de ploegen verder in het toernooi komen. De ploegen die hun zinnen hebben gezet op een plekje in de Europa League, moeten elke wedstrijd van de Croky Cup presteren. Het toernooi wordt afgewerkt middels een knock-outsysteem, dus ze mogen geen moment verslappen. Eén slechte wedstrijd en kansen op bekerwinst kunnen zomaar verkeken zijn. Dat is ook precies wat de Croky Cup zo spannend maakt. Elke wedstrijd doet er toe en er staat veel op het spel. Dat zijn natuurlijk perfecte ingrediënten voor een mooie weddenschap.

Het perfecte toernooi voor liefhebbers van Belgisch voetbal

Als de Croky Cup van start gaat, zien we alle bekende clubs van het Belgische voetbal weer voorbijkomen. Club Brugge, RSC Anderlecht, SV Zulte-Waregem, KRC Genk, KV Mechelen en KAA Gent: ze zijn allemaal aanwezig als de voorrondes zijn gespeeld en het hoofdtoernooi begint. Dat alle grote, bekende clubs van ons land meedoen, biedt natuurlijk kansen voor iedereen die graag naar Belgisch voetbal kijkt. Zit u elk weekend trouw in het stadion om uw favoriete elftal aan te moedigen? Of volgt u al het nieuws over de Eerste Klasse A en B en kijkt u uiteraard zoveel mogelijk wedstrijden op tv of via een livestream? Maak dan gebruik van die kennis en zet uw geld ook eens in op de wedstrijden of de winnaar van de Croky Cup.

Wie de wekelijkse competitiewedstrijden volgt, weet ongetwijfeld welke clubs en spelers in vorm zijn. De juiste vorm kan ook in het bekertoernooi het verschil betekenen tussen winst en verlies. Toch moet u de resultaten uit de Jupiler Pro League of Proximus League niet klakkeloos vertalen naar de Croky Cup. Dit is een heel ander toernooi met een compleet eigen opzet. Een goede serie wedstrijden in de Eerste Klasse A is gewoon geen garantie dat Club Brugge in het bekertoernooi de halve finale of zelfs de finale haalt. Blijft dus altijd goed nadenken als u gaat wedden op de Beker van België en beschouw elke match als een nieuwe match. Alleen dan kan de Croky Cup u mooie successen opleveren.

Al meer dan 100 jaar Belgisch bekervoetbal

De Beker van België is zeker geen nieuw toernooi. De eerste editie wordt al in 1912 georganiseerd en Racing Club Brussel gaat er in dat jaar met de beker vandoor. Het Belgische bekertoernooi is de opvolger van de Beker van de Belgische Provincies. Dit toernooi is maar twee keer georganiseerd, in 1908 en 1909. Van clubteams is er op dat moment geen sprake. Zoals de naam al zegt, draaide het bij de Beker van de Belgische Provincies allemaal om provinciale teams. West-Vlaanderen en Antwerpen werden de grote winnaars van het toernooi. Ondanks de mooie overwinningen, was de KBVB was toch niet helemaal tevreden over de opzet. Het toernooi moest op de schop en de provinciale teams werden vervangen door clubteams. Met die nieuwe opzet voldeed de oude naam natuurlijk niet meer. De Beker van de Belgische Provincies veranderde in de Beker van België.

Anno nu heeft het bekertoernooi een vaste plek gekregen op de voetbalkalender. Hierdoor levert de Beker van België elk jaar weer een winnaar op. Het heeft lang geduurd voordat er echt structuur in het toernooi kwam. Tot in de jaren 60 werd het op compleet willekeurige momenten gespeeld. Soms gingen er jaren voorbij voordat de KBVB weer een nieuw bekertoernooi op de kalender zette. Met ingang seizoen 1963/1964 is het chaotische schema verdwenen en sindsdien kunt u zich elk jaar weer verheugen op boeiende wedstrijden en natuurlijk ook op heel veel interessante weddenschappen.

Er zijn meer kanshebbers dan u denkt

In de geschiedenis zijn er heel wat verschillende bekerwinnaars geweest. Toch zijn het vooral de grote clubs uit het Belgische voetbal die de hoofdprijs hebben binnengehaald. Club Brugge is de absolute koploper als het gaat om aantal bekertitels. Al meer dan tien keer ging de cup naar de Bruggelingen. Ook RSC Anderlecht en Standard Luik scoren goed. Zij vormen samen met Club Brugge de top 3 van het bekerklassement. Maar het zijn echt niet alleen de allergrootste clubs die het toernooi weten te winnen.

Op papier zijn er elk seizoen weer heel wat kanshebbers op de bekertitel. Dat kan ook niet anders, want de Croky Cup is behoorlijk breed opgezet. De teams die in de Jupiler Pro League en Proximus League spelen, mogen allemaal meedoen in de strijd om de beker. En daar blijft het niet bij. Tegenwoordig mogen namelijk ook amateursclubs aan het toernooi deelnemen. Clubs uit de eerste klasse amateurs, tweede klasse amateurs, derde klasse amateurs: ze mogen allemaal dromen van een goede serie bekerwedstrijden. Al met al zijn er meer dan 300 teams die zich aan het begin van het seizoen opmaken voor de Beker van België. Als u gaat wedden op de Croky Cup, dan komt u de meeste amateurclubs niet meer tegen. Dat is niet zo gek, want het bekertoernooi start met een aantal voorrondes die de meeste bookmakers aan zich voorbij laten gaan. Gelukkig maar. De Croky Cup wordt namelijk pas echt interessant als het hoofdtoernooi van start gaat en de beste voetbalclubs van België hun krachten kunnen meten.

Wedden op de 5 speelrondes van de Croky Cup

In de Jupiler Pro League staat er vrijwel elke week weer een nieuwe speelronde op het programma. Wat dat betreft is de Croky Cup een stuk minder intensief. Het hoofdtoernooi bestaat uit vijf speelrondes, verdeeld over acht of negen maanden. Doordat de wedstrijden qua speeldata zo ver uit elkaar liggen, kunnen er verrassende uitslagen ontstaan. Een goede zestiende finale is geen garantie op winst in de achtste finale.

De KBVB doet er wel alles aan om de kwaliteit van het toernooi zo hoog mogelijk te houden. Daarom profiteren de teams die normaal gesproken in de Eerste Klasse A spelen van een beschermde status. Hierdoor kunnen ze in de zestiende finales niet tegen elkaar loten. De kans is dus groot dat de echte topclubs de eerste rondes van het hoofdtoernooi overleven en uiteindelijk doordringen tot de halve finales of de finale. Het is natuurlijk te hopen dat het toernooi twee waardige finalisten oplevert. In de halve finales hebben de teams twee kansen om de tegenstander te verslaan. Dit is ook de enige ronde van het hele toernooi die uit een heenwedstrijd en een return bestaat. Voor de rest is er maar één kans om een ronde verder te komen of om de finaleplaats om te zetten in bekerwinst. Voor die finale kijkt heel voetbalminnend België naar het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Daar moet het aan het eind van het voetbalseizoen gaan gebeuren. Doordat de wedstrijd op neutraal terrein wordt gehouden, speelt het thuisvoordeel in ieder geval geen rol. De elftallen moeten het geheel op eigen kracht doen. Weet u wel wie de finale gaat winnen en dus de bekerkampioen van dit jaar wordt? Zet op tijd uw geld in, dan kunt u zomaar profiteren van hoge quoteringen.

Gaat u pre-match of live wedden op de Croky Cup?

Tijdens het voetbalseizoen zijn er heel wat interessante wedstrijden om op te wedden. Als liefhebber van Belgisch voetbal komt u bij de bookmakers echt aan uw trekken. Bij een toernooi als de Croky Cup staan er namelijk heel wat verschillende weddenschappen open. Richt u bijvoorbeeld op het hele seizoen en voorspel alvast welke club tot bekerkampioen wordt gekroond. Of bekijk het wedstrijd voor wedstrijd en ga steeds weer voor een ander wedtype. Bij de ene wedstrijd is een halftime/fulltime of over/under weddenschap interessant, terwijl een ander duel juist veel geschikter is voor een Draw No Bet of een handicapweddenschap. Overweeg ook absoluut om live op de Croky Cup te wedden. Omdat elke wedstijd een uitschakeling kan betekenen, staan de elftallen altijd op scherp. Kijk niet gek op als de underdog bloedfanatiek aan het duel begint en in het eerste kwartier al voor komt te staan. Met een live weddenschap heeft u meteen de kans om handig op dit situaties in te spelen.