Welkom bij Voetbalwedden.be

Momenteel niet toegestaan

Vanaf 1 juli is het volgens de Belgische regelgeving niet toegestaan om kansspelreclame weer te geven. Daarom is de toegang tot onze website tijdelijk geblokkeerd. We bieden echter een alternatief voor Nederlandse bezoekers. U kunt terecht op VoetbalGokken.nl, waar u een overzicht van verschillende Nederlandse bookmakers kunt vinden.

Onze excuses voor het ongemak en bedankt voor uw begrip.

  • De beste wedtips
  • Bookmakers met Belgische licentie
  • Actueel nieuws & updates

Bookmaker Betway heeft vanuit Engeland de overstap naar het Europese vasteland gemaakt. In 2015 kreeg het gokbedrijf een F+ vergunning van de Belgische kansspelcommissie en daarmee was de eerste stap gezet voor het online platform Betway.be. De bookmaker heeft een duidelijk plan om zijn positie op de Belgische gokmarkt. Hoogstwaarschijnlijk kent u Betway wel als sponsor van de Croky Cup. Dankzij deze samenwerking is de naam Betway overal in het Belgische voetbal aanwezig. En dat maakt ons natuurlijk erg nieuwsgierig! Want wat heeft deze bookmaker allemaal te bieden?

Houd altijd de controle over uw voetbalweddenschappen

De F+ licentie van de Belgische kansspelcommissie geeft wel aan dat u volledig veilig bij Betway kunt wedden. De bookmaker heeft voldoende geld in kas om uw winst uit te keren, er is een strikt beleid omtrent privacy en het aanvullen van uw speelsaldo gebeurt via een beveiligde verbinding. Maar een F+ licentie verplicht de bookmakers tot meer. Zo moet er bijvoorbeeld allerlei informatie op de website staan over verantwoord gokken. Waar dit bij veel bookmakers een beetje is weggestopt, neemt deze informatie bij Betway een prominente plek in. Dit geeft wel aan hoe belangrijk de bookmaker het vindt dat u plezier beleeft aan het voetbalwedden zonder dat u zichzelf in de (financiële) problemen werkt.

Betway geeft niet alleen tips over verantwoord wedden, maar er is ook een directe link te vinden naar de plek waar u uw persoonlijke inzetlimieten kunt aanpassen. Een limiet per dag, week of maand: het is maar net wat voor u het beste werkt. U kunt er zelfs voor kiezen om een korte pauze van het wedden te nemen. Door dit op het platform van Betway in te stellen, heeft u geen keuze meer. Want als u op een zwak moment toch nog geld in wilt zetten, is dat simpelweg niet mogelijk. Betway helpt u op deze manier echt om de controle te houden.

Wedden is wel heel eenvoudig op het platform van Betway

Als u net begint met voetbalwedden, denkt u nog niet na over eventuele gokproblemen. Het is veel belangrijker dat u een platform vindt dat overzichtelijk is en u snel bij de juiste weddenschap brengt. Wat dat betreft heeft u aan Betway een prima bookmaker.

In het sportsbook van Betway ligt de focus duidelijk op de vele weddenschappen. Het zwart-wit-grijze design zorgt ervoor dat de website weinig afleidt. Uw aandacht wordt hierdoor direct getrokken naar de sportweddenschappen en de bijbehorende quoteringen. Betway maakt bovendien gebruik van opvallende koppen zodat u snel vindt waar u zijn moet. Neemt u een kijkje bij de blikvangers, waar de interessantste wedstrijden uit de volgende speelronde van bijvoorbeeld de Eerste Klasse A of La Liga te vinden zijn? Of richt u zich liever op de in-play weddenschappen? De icoontjes van een voetbal, tennisbal, basketbal, volleybal of tennisbatje leiden u subtiel maar snel naar de juiste sport. Dit is ideaal als er geen tijd te verliezen is. Opvallend is dat Betway de wedcoupon verbergt zolang u geen weddenschap selecteert. Pas als u echt een wedoptie aanklikt, springt de coupon in beeld. Dit werkt erg goed. Want op dat moment gaat uw blik automatisch naar het formulier waar de weddenschap op staat en waarvan u nog de inzet moet bepalen. U kunt dus niet vergeten om geld in te zetten en de weddenschap daadwerkelijk bij de bookmaker te plaatsen. Betway.be is dus erg gebruiksvriendelijk en bij het ontwikkelen van het platform is echt nagedacht over manieren om het wedden op voetbal nog eenvoudiger te maken.

Betway heeft een goed wedaanbod, maar sommige opties ontbreken

Velen kennen Betway vooral als sponsor van de Croky Cup. Dus natuurlijk is er bij deze bookmaker volop aandacht voor het Belgische voetbal. Toch vergeet Betway ook niet waar de roots liggen. Want wie wil wedden op Engels voetbal, komt opeens een extra lange lijst met competities tegen. Van de Premier League en The Championship tot de National League Noord en Professional Development League: het kan allemaal. Bij de andere grote Europese voetballanden is het aanbod niet veel minder. Liefhebbers van Duits, Spaans, Frans en Italiaans voetbal hebben keuze genoeg. Waarom zou u altijd voor de Bundesliga of Primera División gaan als u ook kunt wedden op de Regionalliga of Segunda División B? Doordat dit soort competities minder aansprekend zijn, komen de quoteringen vaak wat hoger uit. Dit maakt het meteen erg interessant om u hierin te verdiepen. Wilt u eens iets anders dan wedden op de grote Europese voetbalcompetities, ga dan voor de Braziliaanse Série A of B, de Turkse Süper Lig of de Russische Premier League. 

Verwacht overigens niet dat Betway alles perfect doet als het aankomt op het wedaanbod. Zo zijn er soms weddenschappen afwezig die andere bookmakers wel aanbieden. Wie graag voor een cornerweddenschap of een spelersweddenschap, heeft vaak pech. Ook met de trainer-specials en team-specials biedt Betway minder variatie dan een paar van de grootste concurrenten. Toch blijven er genoeg interessante weddenschappen over, zeker als u het pre-match wedden afwisselt met live betting.

Live wedden bij Betway heeft plus- en minpunten

Bij Betway houden ze ervan om duidelijkheid te scheppen met behulp van icoontjes. Dat merkt u ook als u het aanbod met live voetbalweddenschappen bekijkt. Er staan regelmatig twee verschillende icoontjes bij de wedstrijden, maar die van een tv staat daar helaas niet bij. Dat betekent dus dat de bookmaker geen livestream aanbiedt op het platform. Hiermee is Betway voor de meest fanatieke liefhebbers van live wedden minder interessant dan bijvoorbeeld Betfirst en Unibet, die wel over zo’n livestream beschikken.

Betway probeert het gebrek aan een livestream te ondervangen door zoveel mogelijk actuele informatie te geven over de wedstrijd. Vooral bij de grotere voetbalcompetities lukt dat vrij goed. U ziet precies hoeveel hoekschoppen en kaarten er zijn geweest, en ook de opstelling van de teams kent voor u geen geheimen. Het percentage balbezit, het aantal schoten op doel en een korte beschrijving van de acties op het veld zegt daarnaast veel over hoe de wedstrijd ervoor staat. Het handige is dat u zelf kunt bepalen welke statistieken u op uw scherm wilt zien. Zo krijgt u geen overvloed aan informatie waar u weinig mee kunt. Maar toch blijft het zonde dat u op zoek moet naar andere kanalen als u de voetbalmatch met rechtstreekse beelden wilt volgen.

Het tv-icoontje ontbreekt dus bij de live weddenschappen van Betway. In plaats daarvan ziet u wel het cash-out symbool en misschien zelfs het Bet Builder icoon. Bij Betway komen veel live voetbalwedstrijden in aanmerking voor een vervroegde uitbetaling. U kunt de cash-out activeren bij onder andere een 1×2 weddenschap, Both Teams to Score of bij het voorspellen van het eerste team dat scoort. Voetbalmatches waarbij de Bet Builder actief is, dagen u uit om meerdere weddenschappen binnen één duel aan te gaan. Voordat u de verschillende opties aan uw wedcoupon toevoegt, kijkt u natuurlijk kritisch naar de quoteringen. Gelukkig kost het maar weinig tijd om daar een mening over te vormen. Betway laat via de groene en rode pijltjes namelijk duidelijk zien of de quoteringen stijgen of langzaam aan het dalen zijn.

Lage uitbetalingslimieten en verhoogde quoteringen

Kiest u voor Betway, dan kiest u voor een bookmaker die zeer laagdrempelig is. Dat zit hem vooral in de limieten. Zowel voor stortingen als voor uitbetalingen werkt Betway namelijk met een minimumbedrag van slechts 10 euro. Er zijn heel wat bookmakers actief op de Belgische gokmarkt die de lat toch een stukje hoger leggen. Van zo’n toegankelijke bookmaker als Betway verwacht u ook dat het storten en uitbetalen van geld snel en eenvoudig gaat. Met betaalmethodes als HiPay, Skrill en Neteller staat het gestorte bedrag binnen enkele tellen al in uw account. En als u een uitbetaling van de winst aanvraagt, hoeft u meestal niet langer dan twee werkdagen te wachten voordat het bedrag binnen is.

De winst kan bij Betway overigens lekker oplopen als u kiest voor Betway Boosts. Bij deze vooral geselecteerde combi bets zet de bookmaker de quoteringen extra hoog. Met Betway Boosts treedt het gokbedrijf in de voetsporen van onder andere Ladbrokes en Betfirst. Want ook deze bookmakers hebben speciale weddenschappen met verhoogde quoteringen online staan.

Hulp nodig van de Betway klantendienst?

Betway is een bookmaker die alles prima voor elkaar heeft, maar toch niet heel erg opvalt. Liefhebbers van live wedden kiezen misschien liever voor een bookmaker die een livestream aanbiedt, en voor verhoogde quoteringen kunt u net zo goed terecht bij Ladbrokes en Betfirst. Dat wil niet zeggen dat u Betway over moet slaan. Want het kan zomaar zijn dat het Vlaamstalige platform en het wedaanbod precies bij uw wensen past. Eén nadeel: bij vragen en problemen wordt u automatisch doorgelinkt naar de Engelstalige FAQ-pagina. Hopelijk gaat dat in de toekomst nog veranderen. Wilt u contact opnemen met de klantendienst, dan kunt u de live chat opstarten of een mailtje sturen. Betway is klantvriendelijk, behulpzaam en probeert problemen altijd zo snel mogelijk op te lossen. Hiermee scoort de bookmaker punten!

Details

Algemene informatie
Websitewww.betway.be
Mobiele app iOS / Android
LicentieKansspelcommissie
Storten en opnemen
Bancontact
CreditCard Visa
CreditCard MasterCard
Bankoverschrijving
HiPay
OpnemenBinnen 3 dagen
Klantenservice

Veel gestelde vragen

Hoe verdien ik Plus Points bij Betway?

Elke keer dat u bij Betway speelt en bijvoorbeeld een voetbalweddenschap plaatst, verdient u Plus Points, waarbij het type spel en uw huidige niveau bepalen hoeveel Plus Points je ontvangt. Je kunt ze ook verdienen en zelfs extra punten ontvangen door gebruik te maken van exclusieve Betway-specials, aanbiedingen of promoties.

De kansspelwetgeving in België bepaald dat er voor ieder spelersaccount een stortingslimiet geldt van maximaal €500,- per week. Betway heeft zich dus te houden aan de gestelde regels voor België. De wetgever probeert op deze manier preventief gokverslaving tegen te gaan.

De beste bookmakers

Via Voetbalwedden.be kies je uit de beste bookmakers voor België. Zo speel je altijd veilig en onder toezicht van de Belgische Kansspelcommissie.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.